Arrangør

PS_Arranger

Per Salo – Arrangør

Udover sin koncertvirksomhed, arbejder Per Salo som arrangør og nodeskriver. Han har gennem mange år omarrangeret talrige klassiske værker for forskellige besætninger. Symfoniske værker og klaverstykker til kammerbesætninger som fx violin/klaver og klavertrio, kammermusikværker til fx soloinstrumenter med orkester, symfonisk besætning til soloklaver (klaverudtog) og mange andre konstellationer.

Med sin mangeårige erfaring som musiker ser han det desuden som en naturlig forlængelse af sit professionelle arbejde at skabe noder, som honorerer alle komponistens intentioner men som også er indrettet efter musikeres praktiske behov. Han lægger stor vægt på nodeskriftens layout, således at nodernes visuelle udtryk afspejler den tid, et givet værk stammer fra. Fx ser trykte noder, som fremstilles i dag, helt anderledes ud end noder fra midten af 1800-tallet. Datidens dygtige nodestikkere forstod at arbejde med nodeskriftens æstetik på en måde, så noderne ganske enkelt blev lettere at læse - i modsætning til nutidens computergenererede nodeskrift. Denne side af nodeskriver-arbejdet finder Per Salo særlig vigtigt, da han selv igennem mange år har erfaret, hvor vigtigt det er for professionelle musikere at have gode organiske noder at arbejde med.

Et stort projekt har bl. a. været arbejdet med Friedrich Kuhlaus samlede violinsonater. Disse eksisterede kun i gamle tryk eller håndskrifter og var praktisk næsten umulige for musikerne at spille. Per Salo har derfor skabt en komplet trykt udgave af de 8 sonater, som Duo Åstrand/Salo har indspillet på cd. Noderne er udgivet på Edition S, Copenhagen.

I samarbejde med Det Kgl. Bibliotek har Per Salo også skabt ny-arrangerede klaverudtog af flere danske værker, bl. a. af operaerne “Antikrist” af Rued Langgaard og “Drot og Marsk” af Peter Heise, samt af Carl Nielsens fløjtekoncert. Seneste projekt er en 4-hændig udgave af Carl Nielsens Sinfonia Espansiva, baseret på komponistens eget håndskrevne manuskript, som findes på Det Kgl Bibliotek.