Biografi

PS_Biografi

Per Salo

Per Salo (født 1962) er en af Danmarks førende pianister og er en særdeles aktiv solist og kammermusiker. Han er uddannet både som organist og pianist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og har yderligere en Masters Degree som pianist fra Juilliard Scool of Music i New York, USA. Var 1977-85 ansat i forskellige organistembeder. Siden 1989 har han bestridt stillingen som pianist og organist i DR Symfoniorkestret.

Salos repertoire er stort, for udover det klassiske klaverrepertoire har hans store passion altid været den nyere musik. Han har også bestilt og uropført flere værker af danske komponister - herunder Per Nørgård, som skrev og dedikerede sin klaverkoncert Concerto in due Tempi til ham. Salos koncerter har bragt ham rundt i hele verden og vidner om en både nysgerrig musiker og en pianist med et uudtømmeligt repertoire.

De senere år har han forsket i Niels Viggo Bentzons klavermusik og det har resulteret i en anmelderrost cd med komponistens legendariske værk “Det Tempererede Klaver”. Bl a skriver Music Web International - “Per Salo er en naturkraft at dømme efter den energi der strømmer ud fra udgivelsen, og synergien mellem performer og komponist er så tæt, som man kunne ønske sig. Recording of the year!”

Per Salo har i mange år dannet par med violinist Christina Åstrand - både privat og i Duo Åstrand/Salo; duoen har en omfattende koncertvirksomhed og cd-produktion bag sig. Senest har duoen bestilt en dobbeltkoncert af den unge, danske komponist, Allan Gravgaard Madsen. Værket “Nachtmusik” blev uropført i 2019 og indspillet sammen med DR Symfoniorkestret. Pressen skrev “Den upåklagelige fremførelse af solisterne Christina Åstrand og Per Salo samt DR Symfoniorkestret inviterer lytteren til at vove sig ind i en ny lyddimension”

Salo har modtaget talrige priser og legater.